L A K Á S

A lakás a Porecka (eredeti nevén Parenzo) utcában a 12-es szám III. Emeletén található. Távolsága a tengertől 100m. Területe 33 négyzetméter, felette hasonló -brutto- területen tetőtér, ami nem túl nagy belmagassága miatt elsősorban alvásra alkalmas. Ide egy ki-be tolható stabil létrán/lépcsőn lehet feljutni. A lenti szobában két állandó fekhely van (2x2 ágy egymásra rakva), amelyek szétszedve 4 db önálló fekhellyé alakíthatóak. Egy további matrac is van a szobában. A tetőtérben 8 fekhely (matrac) található. Párnák és nyári/téli paplanok, ágyneműk, törölközők bőven. A matracok nagy számától függetlenül, a lenti és fenti szobában max. 4-4-en férnek el. A lakás össz-légtere, mérete, 4-6 fő számára nyújt ideális szállást.

Felszereltség:


4G LTE/wifi (gyors, korlátlan mobilnet - routeren keresztül wifi kapcsolattal), okos TV,  mosogatógép, mosógép, főzőlap, hűtőgép lent és fent, grillsütő, micro, lent és fent nagyteljesítményű hűtő-fűtő klíma, olajradiátorok, szagelszívó, botmixer, kávéfőzők, vízforraló, kenyérpirító, evő- és főzőeszközök, poharak, tányérok, főzőedények, (minden eszköz a főzéshez-sütéshez és tálaláshoz), konyhai kiegészítők (konyharuhák, reszelők, stb.), bluetooht music center, porszívó + takarító eszközök, hajszárító, vasaló+deszka, mobil-gyerekágy, asztalra szerelhető etetőszék, mennyezeti- és normál ventilátorok, ruhaszárító állvány, stb. Wc papír, szalvéta, papírtörlő, szappan, mosó és tisztítószerek.

Hátrányok / Adottságok:

Autóval csak a helyiek hajthatnak be az óvárosba, így az óváros szélén levő fizetős vagy szabadparkolókban kell hagyni a gépkocsikat, ahonnan gyalog vagy csomaghordó taxival (20 Kn, azaz kb. 900 Ft-ért) lehet behordani  a csomagokat. Időpont egyeztetéssel érdemes a csomagtaxit megrendelni az igénybevétel előtt pár órával. A csomagtaxi száma: +385 52 813 456
A lakás 3. emeleti és egy kaptatós lépcsőjű, keskeny lépcsőházon keresztül közelíthető meg. Lift nincs.

Előnyök:


Nincs autóforgalom. A város szivében, csendes utcában van a lakás, mindenhez közel. A turnusváltás nem kötött, az egymást váltó családok egyeztethetnek.
Az IFA (Idegenforgalmi adó) intézését mi, háziak vállaljuk online, előre bekért és megadott személyes adatok alapján. (Az adó összegét kérnénk az utazás megkezdése előtt átutalni nekünk). Így nem kell a helyi Turisztikai Hivatalban sorbaállni senkinek - ami szerintünk fontos a jelenlegi helyzetben.

A konyha fel van szerelve az önellátó életmódhoz szükséges alapanyagokkal is. Alap fűszerek, liszt, cukor olaj és egyebek általában fellelhetőek és használhatóak.

Mivel kizárólag ismerőseink, barátaink és családtagjaink használják a lakásunkat, "kulcsosház"-ként funkcionál, amely előnyökkel és hátrányokkal egyaránt jár. Csak így tudjuk megoldani az apartman táv-üzemeltetését.

Kérésünk:

A távozó turnusoktól kérjük szépen az apartman kitakarítását, rendberakását, valamint a használt ágyneműjük, törölközöjük  kimosását és kiteregetését. (Mosógép van!) Amennyiben a mosás és teregetés a turnusváltás miatt időben nem hozható, kérjük az érkező családokat a mosógép beindítására és vizes holmi kiteregetésére.

Köszönjük a megértést és az együttműködést!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A tetőablakból...


Az alábbi térképen bejelöltük a lakás pontos helyét. A Porečka utca egy rövidke utcácska, ezért a Google-térképen nincs is jelölve. Az óvárost képező félsziget főutcája a Grisia utca. Ezen felfelé - a templom irányába - haladva, az első, balra nyíló utcácska.
Porečka ulica 12. nagyobb térképen való megjelenítése