P A R K O L Á S

Ez a témakör megérdemel egy saját menüpontot: az utóbbi években történt néhány eset, amikor vendégeink autóját elszállították, mert tilosban parkoltak. Ez többnyire olyanokkal történt, akik korábban már jártak Rovinjban és ismertek olyan helyet, ahol lehetett szabályosan és ingyen parkolni, de nem vették észre, hogy azóta változott a helyzet...

A helyi önkormányzat időről-időre bővíti/változtatja a fizető zónákat, ezért minden szezon előtt fel kell térképeznünk azokat a területeket/utcákat, ahol továbbra is ingyenesen lehet parkolni. Az elő- és utószezonban nem okoz gondot parkolóhelyet találni, de a főszezon forgatagában néha nagyon is. Persze a város bejáratánál levő hatalmas fizetőparkolóban mindig akad hely.

Az alábbi térképen egy kék autóval jelöljük az aktuálisan működő helyszíneket. Célszerű átváltani Műhold-nézetre, így könnyebb lesz felismerni a helyszínt. Kérünk mindenkit, hogy saját információit tegye közkinccsé, és jelölje be az általa feltérképezett, ingyenes parkolásra alkalmas helyszíneket! Köszönjük.

Az a tény, hogy Rovinj belvárosába nem lehet autóval behajtani, nyaralás szempontjából hatalmas pozitívum. Azonban érkezéskor és távozáskor egy kicsit körülményesebb a csomagok szállítása. A belváros bejárata előtt egy sorompó állja utunkat, amin csak mágneskártyával lehet átjutni. Lakástulajdonosként kaphattunk és használtunk ilyen kártyát, de autó-rendszámhoz adják, ezért ha más használta néha nem engedték be vele. A kártyán meghatározott számú belépésre vásárolt kreditünket pedig rendszerint lenullázták.

Az utóbbi évek remek fejleménye, hogy a parkolót üzemeltető társaság kis elektromos-autókat állított üzembe közvetlenül a sorompónál, melyet sofőrrel együtt, a Parkoló kioszknál lehet megrendelni 20 Kn (kb. 900 Ft) összegért. Főszezonban néha várni kell rá, ezt megelőzendő, a távozás reggelén érdemes odamenni és megrendelni. A csomagokat és egy személyt visz a megadott címre.
Parkolási lehetőség - 01 nagyobb térképen való megjelenítése